perjantai 14. toukokuuta 2010

Muutakin kuin pihviä, pekonia ja munia

Miten sitten söin ensimmäisen Atkins-viikon aikana?

Keskiarvot makroravinteista:

proteiini: 115 g
hiilihydraatti: 15 g
rasva: 121 g

syödyt kalorit: 1609 kcal
kalorivaje: -555 kcal

Kalorivaje on siis lähes esimerkillinen!

Mun pitäisi syödä hieman enemmän hiilihydraattia ja ehkä hieman vähemmän proteiinia. Nyt tuo proteiinimäärä on tosin melko tarkalleen 1,5*painokilo, mutta muistaakseni se määrä pitäisi laskea rasvattomasta massasta, jolloin proteiinintarpeeni olisi jotain välillä 50-100 g (1-2 g/rasvaton painokilo). Hiilareitakin olisi varaa syödä enemmän, Atkinsin aloitusvaiheessahan tulisi syödä 20 g hiilareita päivässä, ei tosiaankaan vain 15 g.

Mulla ei ole ollut ongelmia kasata ruokia. Nälkä on toki ollut muutaman kerran, ja olenkin keksinyt aivan mullistavan tavan sietää sitä: olen syönyt, kun minulla on nälkä! OMG.

Toisin kuin viime keväänä Atkinsia kokeillessani, en ole kertaakaan syönyt aamulla munia ja pekonia. En erityisesti pidä paistetuista munista, joten en todellakaan voi syödä niitä joka aamu. Joskus toki syön ihan mielelläni munia, mutta useimmiten aamulla täytyy syödä jotain muuta. Tämän viikon aamiaiset ovat olleet lähinnä edellispäivän tähteitä, juusto- ja leikkelelautasia sekä lohirullia.

Mielestäni ruokapäiväkirjojen lukeminen on tylsää, joten en laita tänne minkään yksittäisen päivän ruokia. Olen syönyt mm. pihviä, lohta medaljonkina ja graavattuna, kebabia, parsakaalivuokaa, erilaisia juustoja sekä kasviksista ainakin tomaattia, kurkkua, salaattia, paprikaa, parsaa, avokadoa ja sieniä. Grillattu parsa on tosi hyvää, kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja: