Sanotaan, että teekkarista tulee DI tajuttuaan ettei kaikkea ilmaista viinaa ole pakko juoda (okei tarvitaan siihen vähän muutakin). Tuleeko laihduttajasta hoikka tajuttuaan, ettei kaikkea ilmaista ruokaa ole pakko syödä?
Työpaikan kissanristiäisissä on helppo ottaa kakkua, croissanttia ja pasteijaa, koska ne nyt ovat siinä tarjolla ja sitäpaitsi ilmaisia. Laivabuffetissa tulee syötyä (ja juotua) ihan liikaa. Hyvää ruokaa ei saa heittää hukkaan, joten se tuplamegasipsipussi täytyy syödä loppuun. Ajattele nyt Afrikan nälkäisiä lapsia!
Herkuthan eivät tästä maailmasta lopu, joten entäpä jos lupaisi itselleen, että seuraavassa kahvitilaisuudessa saa ottaa sen kakkupalan? Seuraavassa tilaisuudessa voi luonnollisesti tehdä samanlaisen lupauksen. ;)
4 kommenttia:
Erittäin hyviä kysymyksiä! :)
Jep, ja niihin yritän löytää vastauksia.
Juuri samoja kysymyksiä olen monesti itsekin miettinyt. Kotona, kun on opetettu ettei mitään jätetä vaan kaikki ruoka on syötävä. Sen vuoksi tunnen usein huonoa omatuntoa, kun/jos joudun heittämään ruokaa pois vanhetumisen vuoksi. Toiset näkee nälkää ja toiset vaan heittää ruokaa haaskuun, näin ajattelen.
Mutta toisaalta, miksi sitten juuri minun olisi aina just nyt syötävä jämät pois? Miksi niitä jämiä ei voi vaikka pakastaa ja ottaa sitten joskus töihin evääksi.
Itse olen ottanut tavaksi tehdä ruoantähteistä seuraavan päivän eväät. Ruoan poisheittämisessä minua ärsyttää lähinnä rahan hukkaan meneminen ja ympäristön kuormitus, ei niinkään nälkäänäkevät ihmiset, koska se ruoka ei kuitenkaan ikinä heille päätyisi. Isot pakkauskoot ovat perseestä, pahinta se oli tosin yksin asuessa.
Lähetä kommentti