torstai 23. syyskuuta 2010

Tarttis tehdä jotain

Haluaisin todella alkaa taas laihtua. Aloitus tuntuu vaan taas kerran hankalalta, mutta nyt semmoisen kuukauden ajan asiaa pohdiskeltuani aika alkaa olla kypsä. Josko minä nyt löytäisin itselleni systeemin, joka toimisi myös pitkällä aikavälillä?

Olen aikaisemmin jo onnistunut laihtumaan, enkä ole saanut kaikkia kilojani takaisin. Ehei, paino on nyt noin 76,7 kg, mikä on kuitenkin 91,7% aloituspainostani - olen siis jokseenkin pysyvästi tiputtanut 8,3%, minkä pitäisi tuottaa jo ties mitä terveyshyötyjä (lue: en taida olla kuolemassa sydäninfarktiin 26-vuotiaana). En siis ole täydellinen epäonnistuja, ehei. Tämä on hyvin tärkeää pitää mielessä, sillä sellainen onneton "yhyy, mä en osaa mitään, mä en ikinä laihdu tai valmistu tästä typerästä koulusta" -itku ei ole ikinä edistänyt laihtumista eikä valmistumistakaan.

Mistä sitten minun onnistunut laihdutukseni koostuu?

Vaikka liikunta itsessään ei laihduta, minulla kaikki lähtee siitä. Liikunnasta tulee hyvä olo, se auttaa minua pitämään kehostani enemmän ja kyllä, se kuluttaa kaloreita. Haluan myös laihduttaa ensisijaisesti rasvaa, ja liikunta edesauttaa sitä. Tällä hetkellä olen kipeänä, ollut jo jonkin aikaa. Tänään sain antibioottikuurin, eli toivottavasti ensi viikolla pääsen taas salille, spinnaamaan ja lenkkipolulle. Kylmenneet ilmat pitävät valitettavasti minut aika huolellisesti poissa pyörälenkeiltä, mutta ehkä jonain kauniina viikonloppupäivänä voisi käydä vielä heittämässä jonkun mukavan lenkin, vaikka sitten Michelin-mieheksi pukeutuneena.

Liikunta ei siis ole ongelma.

Ruoka on.

Atkinsin aloitusvaihe on todella, todella, todella tehokas. Tuloksia tulee nopeasti, ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi. Pysyväksi ratkaisuksi siitä ei kuitenkaan ole, eikä sitä sellaiseksi ole tarkoitettukaan. Valitettavasti vaan minulle on molempien Atkins-kokeiluiden jälkeen tullut hirveä hinku syödä kaikkea, mikä oli parin viikon ajan kiellettyä. Se ei myös sovellu kovinkaan hyvin normaaliin arkirutiiniini, johon kuuluu päivittäinen Sodexo-lounas. Työkavereideni kanssa on kivaa käydä lounaalla, lisäksi työpaikkani kahvihuone on ikkunaton koppi, joka ei tosiaankaan houkuta omiin eväisiin. Lisäksi saan lounaani Sodexolla opiskelijahintaan. Sodexo-lounas ei vaan sovellu kovinkaan hyvin tiukkaan hiilihydraattirajoitukseen.

Ajattelin nyt kokeilla niinkin yksinkertaista keinoa, että jätän taas kerran ihan oikeasti leivän, perunan, pastan ja riisin pois. Suurin ongelma tällä hetkellä on leipä, sitä menee lounaalla helposti sen kolme palaa. Pizza laskettaneen leiväksi. Ja jäätelö, siitäkin voisi luopua, ainakin hetkeksi. Otan mitat viimeistään viikonloppuna, katsotaan missä mennään parin viikon päästä.

Blogiinkin voisi purkaa useammin ajatuksia, sekin auttaa ihmeen paljon. Joskus tuntuu vaan siltä, että olisin jo sanonut kaiken mahdollisen laihduttamisesta. Pelkän ruoka- ja liikuntapäiväkirjan pitäminen ei inspiroi.

3 kommenttia:

H kirjoitti...

Tsekkaa Fitfarm. Niillä oli nyt maksuton 4 viikon ohjelma jolla tippui mulla nelisen kiloa vaikka en käytännössä ehtinyt edes liikkumaan muuta kuin kävelylenkit ja jotain jumppia. Nyt on just alkamassa 10 viikon ohjelma hintaan 89 euroa.

Montana kirjoitti...

Kiitos vinkistä!

Mä katselin silloin keväällä sen ilmaisohjelman ruokavalion, ja täytyy sanoa, että en voisi noudattaa sitä päivääkään. En tykkää raejuustosta enkä maitorahkasta ilman kermavaahtoa. Tietenkin siinä pidemmässä versiossa voi olla erilainen ruokalista, jota voi soveltaa omien makumieltymyksien mukaan.

Montana kirjoitti...

Hei, ja onnittelut H neljän kilon pudotuksesta! :)

Mitä sulle muuten kuuluu nykyään?