keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Välitavoitteita matkan varrelle

Onko kenenkään muun hupina laskeskella esim. kännykän laskimella erilaisia painotavoitteita? Tyyliin 10% painosta pois, painoindeksi 24,9 tms?

Vaaka näytti aamulla 75,2 kg, mutta luovutin eilen verta ja vatsakin meni sekaisin rautatableteista. Katsotaan perjantaina tai lauantaina uudestaan painoa, kun keho on palannut taas suunnilleen normaalitilaan.

Mutta, 75,2 kg merkitsee jo yli 10% painonpudotusta! Tarkalleen ottaen 75,4 kg on -10% lähtöpainostani. Ilmeisesti jo 5-10% painonpudotuksella on merkittäviä terveyshyötyjä. Minulla ei tosin ole ollut toistaiseksi mitään ylipainosta johtuvia terveydellisiä haittoja. Kotiinkin (4. kerros, ei hissiä, kyllä, tänne oli tosi kiva muuttaa) olen aina jaksanut nousta. Mutta silti, kuten isiltä saamani tekstiviesti sanoo: "Ohoh! Tuo on kyllä melkoinen suoritus. Hieno homma." Mulla on maailman paras ja kannustavin isä. ;)

Katse alkaa siis jo pikkuhiljaa kääntyä seuraaviin tavoitteisiin., joka on -10 kg. Uskoin sen olevan -10 kg, mutta sitä ennen tuleekin vastaan jo puoliväli matkassa normaalipainoon. Lisäksi, koska tavoitteiden saavuttaminen on niin kivaa, päätin ottaa myös brittiläisen yksikköjärjestelmän käyttöön. Seuraavaksi siis rapsahtaakin 20 paunan (9,1 kg) pudotus rikki!

74,7 kg -20 paunaa
74,2 kg puoliväli normaalipainoon
73,8 kg -10 kg
72,8 kg puoliväli blogin aikana
70,2 kg -30 paunaa

69,9 kg uusi kymmenluku
69,4 kg 3/4 jäljellä matkasta normaalipainoon
68,8 kg -15 kg
68,7 kg 3/4 blogin aikana
68,2 kg paino 150 paunaa
67 kg -20%
65,7 kg -40 paunaa
64,6 kg NORMAALIPAINO
63,8 kg -20 kg
61,1 kg 50 paunan pudotus (kuulostaa niin paljon hienommalta kuin -22,7 kg :D)

Lihavoin tuosta nuo, jotka tuottanevat eniten iloa, ja jotka eivät ole niin tekemällä tehtyjä.

3 kommenttia:

Tiitula kirjoitti...

Kiva idea sinulla :) En olekaan aikaisemmin tullut ajatelleeksi, että tavoitteet voisi silppua näinkin pieniin osiin. Tuntuu paljon helpommalta saavuttaa tavoitteet, kun jakaa ne pieniksi osiksi. Taidanpa tehdä omaan blogiini jonkin samankaltaisen jutun.

Montana kirjoitti...

Joo, vain mielikuvitus on rajana erilaisia tavoitteita keksiessä. :) Niiden ei tartte tietenkään edes liittyä painoon, vaan tavoitteiksi voi ottaa erilaiset vyötärömitat, tietty aika, jonka jaksaa juosta yhteen pötköön tms.

Omenainen kirjoitti...

Tervehdys, Montana! Hauska nähdä ;) pitkästä aikaa.

Vihdoinkin ehdin minäkin tänne asti. Kivoja postauksia sinulla! Nyt minullakin onnistuu kommentointi, kun vaihdoit tämän ponnahdusikkunallisen kommenttilomakkeen - kiitos :)

Välitavoitteet ovat välillä jopa motivoivampia kuin itse päätavoite. Ainakin itselläni, sillä ne on mahdollista saavuttaa nopeammin, joten niiden aiheuttamasta ilostakin pääsee nauttimaan nopeammin. Minullakin on oma taulukko, olen tehnyt jopa viiva- ja pylväsdiagrammit Excelillä. Haaveilen niiden kanssa salaa;) ja hurraan edistymisestäni. Se motivoi, varsinkin jos tuntuu, ettei mitään suurempaa ole tapahtunut.

Olen harkinnut pitäisikö julkaista ne omassa blogissakin. Katsotaan :)

Mahtavalta näyttää tuo sinun taulukkosi välitavoitteineen kaikkineen! Toivottavasti se motivoi harmainakin päivinä sinua. Uskon, että pääset tavoitteeseesi!

Aurinkoista olotilaa ja keventymistä edelleen!