sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Paljon kehuttu ja parjattu Atkins

Perjantaiaamuna vaaka näytti jo ihan liian tuttua lukemaa 78,5 kg. Päätin sitten syödä ihan minimaalisesti hiilihydraatteja, eli toisin sanoen aloittaa Atkinsin dieetin. Nestettä lähtikin heti runsaasti, lauantain paino lukee sivupalkissa ja eilen se oli jo 76,7 kg. Tänään annoin vaa'alle lepopäivän. Taisin siis olla hieman turvoksissa...

Atkinsiin kuuluu neljä vaihetta, aloitusvaihe, pysyvä painonpudotus, tasapainoon valmistautuminen ja elinikäinen ylläpito. Aloitusvaiheessa hiilihydraatteja syödään vähintään kahden viikon ajan 20 g vuorokaudessa. Muissa vaiheissa hiilihydraattimäärää lähdetään hiljalleen nostamaan niin kauan, että painonpudotus jatkuu edelleen. Atkins ei siis ole missään nimessä sama asia kuin aloitusvaihe! Lisäksi kasviksia syödään koko ajan, aloitusvaiheessa hieman vähemmän ja valikoidusti.

Olen jo jonkun aikaa kypsytellyt mielessäni ajatusta Atkinsista, ja päätin nyt kokeilla sitä. Täysin oikeaoppisesti en ole dieettiä noudattanut, sillä join lauantaina pari lasia kuivaa valkoviiniä. Hiilareita siitä ei tullut juuri yhtään, mutta alkoholi on kielletty tässä vaiheessa ruokavaliota.

Olo on näin neljäntenä päivänä toistaiseksi varsin normaali. En tunne heikotusta, mutta en myöskään minkäänlaista euforiaa.

Maaliskuun ruokatavoitteet menevät siis uusiksi. Se hyvä juttu tässä projektissa on, että asetan itse tavoitteeni, aikatauluni, keinoni ja palkintoni. Olen vastuussa vain itselleni, ja vain itsestäni. Saan siis muuttaa suuntaa lennossa, jos se siltä tuntuu. :) Liikunta pysyy samana, siitä en aio luopua.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mulla Atkins toimi hyvin monta vuotta. Treenasin kovaa ja paino lähti. Siitä sitten siirryin jossain vaiheessa normaali VHH-dieetille, jolla olen nytkin.

Parasta Atkinsissa on se, että saa syödä kaikkea IHANAA ja PALJON. Tosin kannattaa muistaa syödä monipuolisesti - mä olin ja olen vieläkin niin huono kokki, että ruuat olivat varsin yksipuolisia ja alkoivat sitten tympiäkin jossain vaiheessa.

Montana kirjoitti...

Onneksi olen hyvä kokki ja tykkään laittaa ruokaa. :) Tosin arkielämässä yleensä tulee pyöritettyä vain muutamaa reseptiä, mutta ehkä nyt voisin laajentaa ihan arkipäivienkin ruokavalikoimaa.

Kiva kuulla, että Atkins toimi sinulla, se rohkaisee.