torstai 12. helmikuuta 2009

Eilisen ruoat

Mun piti ottaa valokuvat kaikista eilisitä ruoista, mutta kamera ei nyt kertakaikkiaan toimi kunnolla. Osa kuvista on otettu kännykällä, joten laitan ne nyt tähän teidän iloksenne. Kuvanlaatu on huono, tiedetään. Ulkona toi kännykamera on ihan loistava, aurinkoisena päivänä otetuissa kuvissa mä en huomaa mitään eroa kameraan.

Aamulla 100 g vadelmia ja turkkilaista jogurttia n. 150 g. 222 kcal, pr 6 g, hh 10,4 g, r 15,8 g.

Iltapäivällä 100 g cantaloupe-melonia, 20,1 kcal, pr 0,6 g, hh 4,1 g, r 0,1 g.Päivän mittaan kaksi karppaus.infon mantelileipä-reseptillä valmistettua leivänpuolikasta, joiden päällä voita (siis ihan oikeaa voita!), goudaa ja metukkaa. Lisäksi yksi tomaatti, mies oli ostanut kotimaisia tomaatteja, maku oli n kertaa parempi kuin ulkomaalaisen talvitomaatin. Leivistä tuli 606,7 kcal, pr 31,6 g, hh 2,1 g, r 52,1 g. Tomaatista tuli 10,1 kcal, pr 0,3 g, hh 1,7 g, r 0,2 g.Illalla tehtiin goalaista katkarapucurrya Monica Pradhanin The Hindi-Bindi Club -kirjan reseptillä hieman muokattuna (mistä muka saa tamarindia ja currylehtiä?). Kirja kertoo kolmesta toisen polven intialaisista maahanmuuttajista USAssa ja heidän äideistään. Tarina on ihanan lämminhenkinen, ja jokaisen luvun perässä on vähintään yksi suussasulava resepti. Aiemmin olen kokeillut kirjan chai-teetä ja currykanaa. Jos joku haluaa, voin kopioida reseptin tännekin. Jos reseptin jakaa neljään annokseen, yksi annos painaa 273 g, siinä on 325,8 kaloria, pr 15,4 g, hh 9,7 g, r 25,5 g.

Jälkiruoaksi halusin vielä vadelmasmoothien, jossa oli 50 g vadelmia ja 200 g turkkilaista jogurttia. 267 kcal, pr 7,1 g, hh 10,5 g, r 20,4 g.

Lisäksi napostelin yhden palan goudaa, 114 kcal, pr 6,9 g, hh 0 g, r 9 g.

Päivän saldo oli 1565 kcal, pr 68 g, hh 38 g, r 123 g. Vajetta tuli 1147 kcal, kiitos kahden spinningtunnin.

6 kommenttia:

Tiitula kirjoitti...

Voi miten herkullisen näköinen aamupala sinulla, nam. Täytyypä kokeilla itsekin :) Minä ainakin olisin kiinnostunut reseptistä.

Onko muuten parempi jättää syömättä päivän aikana liikunnalla kulutetut kalorit vai syödä ne? Olen monesti miettinyt voiko ne kalorit syödä vai pitäisikö vaje vaan jättää. Itse olen tähän asti syönyt niin, että vaje on yleensä noin 200 kcal.

Montana kirjoitti...

Kalorivajehan olisi ihanteellisesti 500 kcal, johon on otettu liikunta huomioon. Eli päivän normikulutus + liikunta - syödyt kalorit = 500. Minulla on vielä petraamista tuossa, kun ei ihan oikeasti ole tarpeeksi nälkä. Toisaalta liikkumattomina päivinä tulee helposti syötyä yli "sallitun" vajeen, joten keskimäärin tulee se noin 500 kalorin vaje per päivä.

Keittiövaaka kirjoitti...

Ihanilta näyttävät nämä sun ruokakuvat! :)

Montana kirjoitti...

Kiitos! Ihanilta ne myös maistuivat. ;)

Tiitula kirjoitti...

Aivan. Jotenkin näin olen itsekin ajatellut, että toisena päivänä tulleen vajeen voi "käyttää" seuraavana ja päinvastoin, jos haluaa :) Onneksi on kalorilaskurin sivusto, josta näkee kalorit sen kummempia miettimättä. Olen huomannut, että itselläni on hirmuinen nälkä jumppapäivinä. Tuntuu, ettei mistään lähde silloin kunnolla nälkä...

Montana kirjoitti...

Tiitula: tietenkään minulla ei ole mitään virallista tietoa tuosta keskimääräisestä vajeesta, mutta näin maalaisjärjellä ajateltuna se tuntuisi uskottavalta.

Mulla on selkeästi pahimpia liikkumattomat päivät. Jostain syystä liikunnasta ei tule ihan kauheaa nälkää, pikemminkin ruokahalu saattaa mennä pariksikin tunniksi.