torstai 12. helmikuuta 2009

Pekonilihapullia ja paistettuja vihanneksia

Tänään kokkailin pekoniin käärittyjä lihapullia ja paistettuja vihanneksia.


Tarvikkeet:
-paketti pekonia
-jauhelihaa, tällä kertaa 430 g
-mausteita, esim. mustapippuria, paprikaa, chiliä, valkopippuria, suolaa...
-Pirkka Grillatut vihannekset -pussi
-hammastikkuja (itse en löytänyt näitä)

Jos haluat pekonista rapeaa, paista sitä hetki pannulla (bongasin tämän vinkin Voisilmäpeliä-blogista)
Sekoita jauheliha ja mausteet, lihapullat pysyvät oikein hyvin kasassa ilmankin kananmunaa, myös korppujauhot tms. ovat tarpeettomia. Tietenkin voit sekoittaa niitä taikinaan, tai lisätä esim. aurajuustoa. Sitten muotoile niin monta lihapullaa kuin on pekonisiivuja, ja kääri pekonisiivut lihapullien ympärille ja kiinnitä hammastikulla

Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Pullien paistuessa kypsennä vihannekset pekonirasvassa. Pekonin rasvasta muuten yli puolet on tyydyttymätöntä (pekoni Finelissä).

Yhden pekonipullan ravintosisältö: 140,6 kcal, pr 12,9 g, hh 0,2 g, r 9,9 g. Tulin täyteen kolmesta ja puolikkaasta pussista vihanneksia.

Ei kommentteja: