keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Travel on a jet plane, far away and breakaway

Pimeän talven jälkeen on ihanaa, kun aurinko paistaa taas. Harkitsin jo lenkille lähtemistä, minulla kun on aamupäivä vapaata, mutta ulkona on -10 C pakkasta! Ilmankos sisälläkin on vähän kylmä.

Itsellänihän ei ole vielä mitään tietoa kesästä, tai mistään lomamatkasta, mutta rakastan matkustamisesta haaveilua. Siksi ajattelin kirjoittaa muutamia vinkkejä lomaliikuntaan.

  1. Varaa jokin aktiiviloma: laskettelu, golf, vaellus, sukellus, ratsastus... Tämä on aika selkeä juttu. :)
  2. Jos menet kaupunkilomalle, kävele kaikkiin keskustan nähtävyyksiin. Kävellessä näkee paljon enemmän kuin esimerkiksi metrossa, ja samalla pääsee haistelemaan suurkaupungin tunnelmaa. Jos budjetti on todella tiukalla, se on tietenkin myös halvin tapa päästä paikasta toiseen. Los Angeles kävellen saattaa olla "hieman" haasteellinen, mutta yleensä melkein missä tahansa kaupungissa olennaisimmat nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä toisistaan.
  3. Rantalomalla voit valita hotellin, joka on kaukana rannasta ja keskustasta, ja mielellään vielä ylärinteessä.
  4. Valitse hotelli, jossa on kuntosali. Rantakohteessa valikoi paikka, jossa on iso uima-allas.
  5. Osta rantapallo, ja pelaa rantalentistä tai -futista. Saat helpommin tasaisen rusketuksenkin kuin pyyhkeen päällä maatessa.
  6. Lähde reilaamaan. 15 kg painavan rinkan kantaminen ympäri Eurooppaa käy työstä.
  7. Rentoudu ja nuku. Stressi ja unettomuus lisäävät keskivartalolihavuutta.
  8. Maistele paikallisia herkkuja, mutta älä syö itseäsi ähkyyn. Jos keksit tavan maistella amerikkalaisen aamiaispöydän sokerisia herkkuja (pannukakku, köyhät ritarit vaahterasiirapilla) tai ihania belgialaisia suklaita, oluita ja vohveleita kohtuudella ja lihomatta, kerro minullekin miten onnistut!
  9. Ruotsinlaivalla harkitse tarkkaan buffettia. Se on kallis, ja siellä tulee ähky. Halvemmalla saat parempaa ruokaa riittävän määrän laivan muissa ravintoloissa.
Eiköhän siinä olleet olennaisimmat. Ahkeralla kävelyllä sain kerran jopa pudotettua kilon Budapestissa. Kaukokaipuu on tällä hetkellä valtaisa, mutta rahaa ja aikaa on liian vähän. Onneksi keväällä on ainakin yksi Lapin reissu edessä.

4 kommenttia:

Tiitula kirjoitti...

Kiitos Montana hyvistä matkailun liikuntavinkeistä. Olen tässä itsekseni jo miettinyt liikuntamahdollisuutta ja painon pitämistä ainakin samassa lomamme aikana. Todennäköisesti tulee ainakin käveltyä paljon ja saarella on myös mahdollisuus patikkaretkeen Samarian laaksossa, joten harkitsemme varmasti ainakin sitä. Uimaankin on tietysti pakko päästä ;)

Yhdeksäs kohta on kyllä minulle aina haasteellinen ja olen harkinnut aivan samaa; jättää kokonaan buffetit väliin laivareissuilla ja mennä ihan ravintolaan syömään. Jäisi nimenomaan tuo ähky pois.

Keittiövaaka kirjoitti...

Hyviä pointteja! Ja tuo kävely on tosiaan erinomainen energiankuluttaja. Kannattaa siis koettaa yhdistää ranta- ja kaupunkiloma, niin saa löhöilyn vastapainolle hieman liikuntaakin :)

Mamie kirjoitti...

Hyviä vinkkejä tosiaan, nimenomaan sellaisia joita kannattaa miettiä etukäteen lomamatkaa varatessaan!
Mulla myös kohta 9 tuottaa ehkä eniten haastetta... Toisaalta ajattelen sen niin, että koska käyn niin aniharvoin enää nykyään noilla risteilyillä, niin en mieti liikaa syömisiäni. Laivoilla buffet-pöydät on niin parasta! :)

Montana kirjoitti...

Tiitula: Oi, sieltä Samarian laaksosta saa varmasti ihania valokuvia. :)

Keittiövaaka: Jep, nykyäänhän on ihan valmismatkoja jonnekin kauas, joissa ollaan ensin viikko kaupungissa ja sitten viikko rannalla. Euroopassa esim. Barcelona sopii loistavasti ranta+kaupunkilomalle.

Mamie: Jos kerran vuodessa tai harvemmin käy laivalla, niin eipä se buffet vaikuta yhtään mihinkään suuressa mittakaavassa.