sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Aamiaisia

Söin aamiaiseksi munakasta Heikkilän Hyvän olon keittokirjan reseptin mukaan. Laitoin siihen 2 kananmunaa, kermaa 3 rkl, juustoraastetta hyppysellisen ja mausteeksi valkopippuria. Paistoin munakkaan öljyssä, koska meillä ei ole voita. Tuli varsin hyvää! Mulla on vähän vaihteleva suhde kananmuniin, ikinä en niitä himoitse (paitsi munavoita ja karjalanpiirakoita, mmmm...), mutta joskus ällöttää pelkkä ajatuskin. Kätevän aamiaisen munista saa, mutta ei ne kyllä mitään suurta herkkua ole. Olen kerran vielä saanut ulkomailla salmonellan puolikypsäksi paistetusta kananmunasta. Se oli muuten niin mun tuuriani, poikaystävä söi edellisenä iltana mediumiksi jätettyä kanaa (ruoka tuli siivuina, jotka sitten itse paistettiin kuuman kiven päällä), jota en itse uskaltanut maistaa. Aamulla minä sitten söin sen kananmunan, ja kumpikohan meistä joutui kotona sairaalaan tiputukseen?

Tämän päiväisessä aamiaisessa oli kaloreita 414, eli sen olisi parasta pitää nälkä loitolla pitkään.

Yksi lempiaamiaiseni on jo pitkään ollut jogurttismoothie. Sellaisen voi tehdä monella tapaa, mutta itse laitan siihen vain jogurttia ja marjoja, ilman mitään makeutusainetta. Turkkilaisen jogurtin kanssa olen lorauttanut hieman maitoa sekaan, ettei smoothiesta tulisi niin tönkköä. Marjat kannattaa ottaa suoraan pakkasesta, jolloin smoothiesta tulee ihanan kylmää. Jäisiä mansikoita saa tosin survoa joskus ihan kunnolla sauvasekoittimella. Vaihtoehtoisesti mukaan voi lisätä pari jääpalaa. Jos ei kammoa hiilihydraatteja, sekaan voi pilkkoa puolikkaan banaanin.* Jos laittaa kokonaisen, sekaan kannattaa ehkä lisätä maitoa, ettei siitä tule liian tönkköä. Muita mahdollisia lisukkeita, joita en ole itse kokeillut, ovat kaurahiutaleet, hunaja ja maapähkinävoi.

*: mä muuten inhoan kaikkia ruokaohjeita, joissa käsketään käyttää puolikas hedelmä. Mitä ihmettä sille toiselle puolikkaalle tehdään, jos syö yksin? Erityisesti naistelehtien suosiossa olevat puolikkaat omenat ja greipit ovat älyttömiä, kyllä sen toisenkin puolen voi ihan vapaasti syödä, hei haloo...

1 kommentti:

Montana kirjoitti...

Luin blogistasi tuosta omenaraasteesta, täytyy kokeilla! Vielä vähän kanelia sekaan, naminami.