perjantai 9. tammikuuta 2009

my male best friends

Elämäni ihanimmat miehet ovat tietenkin poikaystäväni ja isäni, mutta heidän jälkeen tulevat hyvät ystäväni Ben ja Jerry. Ensimmäinen muistikuvani heistä on Amsterdamin rautatieasemalta ostettu pallo taivaallista mansikkajuustokakkujäätelöä. Suomessa tapasin heidät ensimmäistä kertaa Stockmannin pakasteosastolla Chunky Monkeyn muodossa. Paras yhteinen hetkemme on New Yorkin Macysillä syödyt korvapuusti- ja suklaamurukeksitaikinajäätelöpallot.

Ben&Jerry on muuten oikeasti auttanut minua pääsemään yli jäätelönhimostani. Normaalit jäätelöt - tai oikeastaan mikään muu jäätelö, mukaanlukien entinen lempparini Pappagallon pistaasi - eivät enää maistu yhtään niin hyviltä. Ben&Jerry on kallista, eikä sitä saa palloissa Kampin keskuksen ulkopuolella (ja se Kampin jäätelöbaari on ehkä maailman ankein, keskellä kulkuväylää), joten sitä ei tule ostettua niin usein kuin joskus ostin jäätelöpuikkoja. Lisäksi Magnum on ystävällisesti laittanut kalorimäärät puikkojensa pakkauksiin. Yllättäen ei tee mieli jäätelöä, josta saa 350 kaloria. Murueskimo ja Solero ovat vain noin 100 kalorin puikkoja.

Olen syönyt siis viimeksi jäätelöä torstaina 27.11. (mulla oli silloin Kampissa lääkäri, en mä muuten muistaisi), eli yli kuukausi sitten. Uskomaton saavutus ihmiseltä, joka joskus söi jäätelöä parhaimmillaan/pahimmillaan parikin kertaa viikossa. Ei ole edes pahemmin himottanut. Olen jo päättänyt, että seuraavan kerran herkuttelen helmikuussa maailman parhaalla jäätelöllä, eli Ben&Jerryn Cookie Doughilla. Yhdessä purkissa on 1150 kcal, mutta se on sen arvoista. Ainakin jos sellaisen syö vain kerran kahdessa kuussa.

Poikaystävä ei muuten voi syödä jäätelöä allergioidensa takia, eli kaikki talouden jätski on vain minulle. Tajusin tuossa joku päivä, että jos meille tulee lapsia, joudun mahdollisesti jakamaan jäätelöni ekaa kertaa vuosiin! Hui kauhistus! ;D

3 kommenttia:

inkivääri kirjoitti...

Kauhee kun mä nyt kommenttipommitan sua :D Mut ku vihdoinki löysin kiintoisan uuden blogin.
En oo koskaan syöny Ben&Jerryn jäätelöitä, mutta ehkä ensi kerralla(torstaina), kun suuntaan Helsinkiin, niin voisin vaikka piipahtaa Kampissa. Nams.

Montana kirjoitti...

Ben&Jerry on ihanaa, kunhan siihen ei tule addiktiota...

Anonyymi kirjoitti...

Pappagallon jogurtti on niin ihanaa