sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Spinning

Spinning on tosiaan tämänhetkinen lempilajini. Kannattaa kokeilla, vaikkei olisikaan loistavassa kunnossa. Kukaan ei näe millä vastuksilla poljet, joten raskauden voi säätää helposti itselleen sopivaksi.

Spinningissä pärjää ihan normaaleilla urheiluvaatteilla, pyyhkeellä ja vesipullolla. En kuitenkaan suosittele pitkiä housuja, ainakin minulla nimittäin tulee todella kuuma tunnilla. Jos kuitenkin haluaa ottaa spinningistä kaikki irti, kannattaa hankkia pyöräilykengät ja pyöräilyshortsit.

Pyöräilykengät kiinnitetään klossien avulla pyörän polkimiin. Tällä tavalla tekee töitä koko pyöräytyksen ajan, eikä ainoastaan polkaistessa alas. Jalat eivät myöskään uhkaa lipsua polkimista kovassakaan pyörityksessä. Lukkopolkimilla pyöräiltäessä ei poljeta, vaan pyöritetään. Jalalla siis tehdään töitä koko ajan, myös ylhäällä (työnnetään eteenpäin) ja alhaalla (vedetään taaksepäin). Oikean tekniikan oppimisessa menee aikaa, mutta sen opettelu kannattaa.

Melkein kaikilla näyttäisi täälläpäin olevan pyöräilykengät spinningissä. Pyöräilyshortsit ovat harvinaisempia, mutta ne pelastavat oman takamukseni. Shortseissa on siis pepun kohdalla säämiskäpehmuste, joka tekee olosta satulassa mukavampaa.

Samat asiat pätevät myös pyöräilyyn ulkona. Ulkona täytyy tietenkin ehdottomasti muistaa kypärä. Kengät täytyy myös muistaa irrottaa polkimista ennen pysähtymistä, sen muistaa yleensä sen ekan kerran jälkeen... ;) Pyöräilypaita tai -takki, jossa on taskut selässä, on myös kätevä. Joskus olen pyöräillyt enemmänkin, ja nyt on vähän sellainen kutina, että huhtikuussa minut voidaan taas nähdä Kirkkonummella pyörän selässä. :)

4 kommenttia:

Tiitula kirjoitti...

Olen itse pohtinut klossikenkien ostoa, koska tykkään käydä spinningissä. Saisi paremmin tehoja irti polkiessa. Onko kegissä koko normaalia kengännumeroa yhden isompi? Jotain tällaista luin jostakin nettisivulta... Pidän myös itsekin polkupyörällä fillaroinnista ja ajattelin keväällä aloittaa taas polkemisen ja mennä pyörällä töihin. Pitää vaan hommata toi pyöräilykypärä.

Tsemppiä!

Montana kirjoitti...

Mun kengissä ei näy kengännumero, enkä yhtään muista mitä kokoa ne ovat. Urheiluliikkeessä osataan onneksi neuvoa. :)

Omenainen kirjoitti...

Huh, vai spinningiin. Antakaa armoa, ei vielä. Keväällä ehkä tai syksyllä, mutta ei vielä. En selviäsi hengissä.

Sinulle ja Tiitulalle mukavia spinning-tunteja!

Montana kirjoitti...

Kiitos! Spinningiä on monentasoista, täällä paikallisella salilla oleva 35 minuutin mittainen peruskuntoharjoitus sopinee myös huonokuntoisille. Ei se kaikki ole hillitöntä rääkkiä. ;)